Segmentna industrijska i garažna vrata

Sigurno i praktično

Popularnost segmentnih vrata značajno je porasla poslednjih godina. Popularna su zbog svoje snage i sigurnosti. Naziv segmentna su dobila po tome što su u konstrukciji sastavljena od niza segmenata koji su međusobno povezani.

Segmentna vrata se otvaraju vertikalno i odlaze ispod plafona. Ovom konstrukcijom nude maksimalan prostor u garaži i ispred nje. Garažna segmentna vrata se mogu ugraditi u bilo koji otvor garaže i nude do 14 cm veću prolaznu širinu u odnosu na kipujuća garažna vrata. Osim toga, zahvaljujući trajno elastičnim, i na atmosferske uticaje otpornim dihtung gumama, ona su sa svih strana zaptivena.

Sastoje se od bočnog sistema vodilica koje imaju posebnu blokadu, na čijem kraju se nalazi aluminijumski profil za puno zatvaranje. Za kretanje remenica vrata, posebno konfigurisan zupčanik je čvrsto povezan sa omotačem. Uz saglasnost kupca i uzimajući u obzir njegove potrebe, donji deo specijalnog zupčanika može biti dodatno obrađen tako da doseže do najviše tačke objekta i savršeno se uklapa u unutrašnje geometrije zgrade i na taj način uslovljava potpuni ergonomski rezultat bez primetne promene u ukupnoj ceni. Odgovarajući deo sistema za podizanje je zašrafljen na vrhu zupčanika.

Poseban elektromotor sa kočnicom i reduktorom industrijskih standarda prenosi kretanje na osovinu preko zubaca i lančanika. Kontroliše se upotrebom tastera ili prekidačem, a može se lako povezati daljinski prijemnik i fotoćelija. Tasteri kontrole rade na niskom naponu od 24 V zbog bezbednosti osoblja.

Paneli se sastoje od lima 0,50 mm i ispunjeni su ispunom poliuretanom. Oni nose zglobove duž ivica, kao i posebna uzdužna ojačanja. Panel u gornjem delu vrata ima specijalni gumeni zatvarač.

Kretanje se vrši preko pogonskog kaiša a ne putem kablova.

Garažna segmentna vrata su testirana i sertifikovana u skladu sa zahtevima evropskog standarda za bezbednost. To su moderna vrata za uštedu energije: kada je garaža integrisana u kuću, onda se uvek preporučuju garažna vrata sa dobrom izolacijom.

Nude optimalnu i dugotrajnu zaštitu. Veoma su komforna i bezbedna. Konstruisana su tako da je gotovo nemoguće povrediti ruke u bilo kom delu. Ukoliko bi prilikom zatvaranja naišla na bilo kakvu prepreku, istog trenutka bi se zaustavila i krenula na gore. Elektronski i mehanički bezbednosni uređaji onemogućavaju nasilno podizanje vrata. Sve ih to čini izuzetno bezbednim.

Specifičan način čuvanja prostora čini ih veoma poželjnim za garaže u kojima se parkiraju džipovi i kombiji ili bilo koja vrsta velikog automobila. Način podizanja i kretanja vrata je uz plafon i pomeranje vertikalno uza zid. Pored povoljnosti za velika vozila ostavljaju i prostor sa strane, na površini koja bi morala ostati prazna zbog vratnica običnih garažnih vrata.

Ovakva vrsta garažnih vrata uvek obezbeđuje specifičnu vrstu komfora. Prilikom loših vremenskih uslova ili po mraku, nemate potrebe da izlazite iz automobila. Garažna vrata se automatski zaključavaju. Mogu se otključati mini kodnim tasterom i magnetnim čitačem.

Segmentna garažna vrata imaju dosta razvijen sistem izolacije. Otporna su na jake udare vetra. Termoizolacija im je na zavidnom nivou. Izolacija zvuka takođe. Pored izolacije, imaju i druga pozitivna svojstva: nemaju miris, ne trule, ne hvataju se plesni i otporna su na vlagu.

Svi materijali koji se koriste u izradi garažnih vrata su usaglašeni sa Evropskim standardom kvaliteta. Garancija je 5 godina na kompletan proizvod. Ukoliko se pravilno održavaju, mogu trajati veoma dugo.

Kod nas možete naći veliki izbor motiva, površina i boja čeličnih garažnih vrata.

Industrijska segmentna vrata se mogu u potpunosti prilagoditi arhitektonskim ili funkcionalnim aspektima vašeg objekta. Tiha su, izrazito izdržljiva i dugotrajna.

Kombinacijom elektromotora sa segmentnim industrijskim vratima dobićete integrisani sistem koji povećava performanse i pouzdanost.

Mogu se raditi od termoizolovanih panela koji su obostrano od čeličnog pocinkovanog i plastificiranog lima sa jezgrom od poliuretana debljine 40 mm, čime se postiže visoka toplotno izolacijska vrednost. Pored standardnih boja možemo ih raditi u skoro svakoj boji iz RAL karte po Vašem zahtevu.

Problem nedostatka pešačkog prolaza moguće je rešiti ugradnjom sistema „vrata u vratima“. Takva vrata se otvaraju ka spolja pri čemu se ne gubi na prostoru i funkcionisanju unutar objekta. Na taj način industrijska segmentna vrata mogu znatno duže trajati a produžava se i vek automatike - motora koji podiže vrata. Nije potrebno dizati ih za svaki ulazak u objekat. Takođe, na vrata je moguće ugraditi prozor ili ventilacioni otvor.

Kod vrata većih gabarita naša preporuka je, uz opciju daljinskih upravljača, ugradnja infracrvenih senzora koji, u slučaju nailaska na prepreku, vrata vraćaju u otvoren položaj, čime sprečavaju povredu ljudi i oštećenje predmeta.


Naši projekti